Stołówka

W celu uzyskania dostępu do systemu umożliwiającego zakup posiłków, uczniowie oraz pracownicy szkoły powinni zgłosić się do pani Kierownik stołówki. Inne osoby nie są zapisywane.                                                 

Poniedziałek

27.05.2024 r.

Alergeny:

Zupa grochowa, chleb mieszany

              1, 9

1)

Spaghetti   

              1, 3, 7

2)

Knedle z owocami, bułka tarta z masłem, surówka seler z jabłkiem

              1, 3, 7, 9

Kompot wieloowocowy, + dodatek

 

Wtorek

28.05.2024 r.

Alergeny:

Zupa ziemniaczana, chleb mieszany

              1,  9

1)

Kaszotto z kiełbasą i z warzywami, sos ogórkowy

              7                    

2)

Buchty z koktajlem truskawkowym

            1, 3, 7 

Kompot wieloowocowy, + dodatek

 

Środa

29.05.2024 r.

Alergeny:

Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty, chleb mieszany

1,  7, 9

1)

Filet drobiowy smażony, ryż lub ziemniaki, sałatka z buraczków

               1, 3, 7

2)

Kotlet pożarski, ryż lub ziemniaki, sałatka z buraczków

               1, 3, 7

3)

Pulpety drobiowe w sosie potrawkowym, ryż lub ziemniaki, sałatka z buraczków

               1, 3, 7

Kompot wieloowocowy, + dodatek

 

Czwartek

30.05.2024 r.

Alergeny:

 

 

1)

                    STOŁÓWKA ZAMKNIĘTA

 

2)

 

 

 

 

Piątek

31.05.2024 r.

Alergeny:

 

 

1)

                   STOŁÓWKA ZAMKNIĘTA

 

2)

 

 

 

 

Smacznego!

Produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany) oraz produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty (produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne np. śmietana, ser, masło. (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje, makadamie i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne. ( produkty przygotowane na ich bazie
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Gorczyca i produkty pochodne np. musztarda (produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych) konserwant(E220)
  13. Łubin i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, kwasek cytrynowy, vegeta bez glutaminianu sodu, sól o obniżonej zawartości sodu z magnezem i potasem, cynamon mielony, czosnek mielony, kminek

Zgodnie z informacjami producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

w Publicznym Liceum Ogólnokształcącym nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi
im. M. Konopnickiej w Opolu

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Skip to content