Stołówka

W celu uzyskania dostępu do systemu umożliwiającego zakup posiłków, należy zgłosić się do kierownika stołówki.

Szczegóły w poście  <<TUTAJ>>                                                            

MENU 27.11 – 1.12 ALERGENY
Poniedziałek: Zupa jarzynowa , chleb mieszany 1, 7, 9
           1) Bigos, ziemniaki 1, 7
           2) Naleśniki z białym serem, mus truskawkowy 1, 3, 7
          Kompot wieloowocowy  
   
Wtorek : Zupa ziemniaczana, chleb mieszany 1, 7, 9
           1) Klopsik wiep, w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna 1, 3, 7
                surówka z kapusty białej 7, 11
           2) Pulpety w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, 1, 3, 7
               surówka z kapusty białej 7, 11
          Kompot wieloowocowy  
   
Środa : Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, chleb mieszany 1, 9
            1) Pyzy z mięsem, sałatka z warzyw mieszanych 1, 3, 7
            2) Makaron z białym serem 1, 3, 7
            Kompot wieloowocowy  
   
Czwartek : Zupa pomidorowa z makaronem, chleb mieszany 1, 7, 9
            1) Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, marchewka z groszkiem 1, 3, 7
            2) Kotlet pożarski, ziemniaki, marchewka z groszkiem 1, 3, 7
            3) Pulpety drobiowe w sosie potrawkowym, ziemniaki,  1, 3,7
                 marchewka z groszkiem 1, 7
          Kompot wieloowocowy  
   
Piątek :  Zupa grochowa, chleb mieszany 1,7, 9
          1) Filet z dorsza w sosie greckim z ziemniakami 1, 3, 4, 7
          2) Kotlet z jaj, ziemniaki, pieczarki duszone 1, 3, 7
          Kompot wieloowocowy  

Smacznego!

Produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany) oraz produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty (produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne np. śmietana, ser, masło. (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje, makadamie i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne. ( produkty przygotowane na ich bazie
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Gorczyca i produkty pochodne np. musztarda (produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych) konserwant(E220)
  13. Łubin i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, kwasek cytrynowy, vegeta bez glutaminianu sodu, sól o obniżonej zawartości sodu z magnezem i potasem, cynamon mielony, czosnek mielony, kminek

Zgodnie z informacjami producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

w Publicznym Liceum Ogólnokształcącym nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi
im. M. Konopnickiej w Opolu

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Skip to content