Stołówka
W celu uzyskania dostępu do systemu umożliwiającego zakup posiłków, uczniowie oraz pracownicy szkoły powinni zgłosić się do pani Kierownik stołówki. Inne osoby nie są zapisywane.
Poniedziałek |
22.04.2024 r. |
Alergeny: |
|
Zupa grochowa, chleb mieszany |
1, 9 |
||
1) |
Kaszotto z kiełbasą i warzywami, sos ogórkowy |
1, 7 |
|
2) |
Buchty z musem owocowym |
1, 3, 7 |
|
Kompot wieloowocowy |
|
||
Wtorek |
23.04.2024 r. |
Alergeny: |
|
Zupa pieczarkowa, chleb mieszany |
1, 7, 9 |
||
1) |
Kotlet mielony z ziemniakami, surówka z kapusty białej |
1, 3, 7 |
|
2) |
– |
|
|
Kompot wieloowocowy, jabłko |
|
||
Środa |
24.04.2024 r. |
Alergeny: |
|
Zupa szczawiowa, chleb mieszany |
1, 7, 9 |
||
1) |
Pyzy z mięsem, surówka z warzyw mieszanych |
1, 3, 7 |
|
2) |
Makaron z serem |
1, 3, 7 |
|
Kompot wieloowocowy, jogurt |
|
||
Czwartek |
25.04.2024 r. |
Alergeny: |
|
Zupa pomidorowa z makaronem, chleb mieszany |
1, 7, 9 |
||
1) |
Stek wieprzowy, ziemniaki, ćwikła z chrzanem |
1, 3, 7 |
|
2) |
– |
|
|
Kompot wieloowocowy, mus wieloowocowy |
|
||
Piątek |
26.04.2024 r. |
Alergeny: |
|
Zupa fasolowa, chleb mieszany |
1, 9 |
||
1) |
Dorsz w cieście, ziemniaki, surówka z białej rzodkwi |
1, 3, 4, 7 |
|
2) |
Naleśniki z serem, koktajl truskawkowy |
1, 3, 7 |
|
Kompot wieloowocowy |
|
Smacznego!
Produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany) oraz produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Skorupiaki i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty (produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne np. śmietana, ser, masło. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje, makadamie i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne. ( produkty przygotowane na ich bazie
- Nasiona sezamu i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne np. musztarda (produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych) konserwant(E220)
- Łubin i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, kwasek cytrynowy, vegeta bez glutaminianu sodu, sól o obniżonej zawartości sodu z magnezem i potasem, cynamon mielony, czosnek mielony, kminek
Zgodnie z informacjami producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ
w Publicznym Liceum Ogólnokształcącym nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi
im. M. Konopnickiej w Opolu