Stołówka
W celu uzyskania dostępu do systemu umożliwiającego zakup posiłków, należy zgłosić się do kierownika stołówki.
Szczegóły w poście <<TUTAJ>>
MENU 27.11 – 1.12 | ALERGENY |
Poniedziałek: Zupa jarzynowa , chleb mieszany | 1, 7, 9 |
1) Bigos, ziemniaki | 1, 7 |
2) Naleśniki z białym serem, mus truskawkowy | 1, 3, 7 |
Kompot wieloowocowy | |
Wtorek : Zupa ziemniaczana, chleb mieszany | 1, 7, 9 |
1) Klopsik wiep, w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna | 1, 3, 7 |
surówka z kapusty białej | 7, 11 |
2) Pulpety w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, | 1, 3, 7 |
surówka z kapusty białej | 7, 11 |
Kompot wieloowocowy | |
Środa : Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, chleb mieszany | 1, 9 |
1) Pyzy z mięsem, sałatka z warzyw mieszanych | 1, 3, 7 |
2) Makaron z białym serem | 1, 3, 7 |
Kompot wieloowocowy | |
Czwartek : Zupa pomidorowa z makaronem, chleb mieszany | 1, 7, 9 |
1) Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, marchewka z groszkiem | 1, 3, 7 |
2) Kotlet pożarski, ziemniaki, marchewka z groszkiem | 1, 3, 7 |
3) Pulpety drobiowe w sosie potrawkowym, ziemniaki, | 1, 3,7 |
marchewka z groszkiem | 1, 7 |
Kompot wieloowocowy | |
Piątek : Zupa grochowa, chleb mieszany | 1,7, 9 |
1) Filet z dorsza w sosie greckim z ziemniakami | 1, 3, 4, 7 |
2) Kotlet z jaj, ziemniaki, pieczarki duszone | 1, 3, 7 |
Kompot wieloowocowy |
Smacznego!
Produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany) oraz produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Skorupiaki i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty (produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne np. śmietana, ser, masło. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje, makadamie i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne. ( produkty przygotowane na ich bazie
- Nasiona sezamu i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne np. musztarda (produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych) konserwant(E220)
- Łubin i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, kwasek cytrynowy, vegeta bez glutaminianu sodu, sól o obniżonej zawartości sodu z magnezem i potasem, cynamon mielony, czosnek mielony, kminek
Zgodnie z informacjami producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ
w Publicznym Liceum Ogólnokształcącym nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi
im. M. Konopnickiej w Opolu