Stołówka

W celu uzyskania dostępu do systemu umożliwiającego zakup posiłków, uczniowie oraz pracownicy szkoły powinni zgłosić się do pani Kierownik stołówki. Inne osoby nie są zapisywane.                                                 

Poniedziałek

15.04.2024 r.

Alergeny:

Zupa barszcz zabielany, chleb mieszany

              1, 7, 9

1)

Bigos, ziemniaki                              

              1, 7

2)

Racuchy z musem jabłkowym

              1, 3, 7

Kompot wieloowocowy, serek

 

Wtorek

16.04.2024 r.

Alergeny:

Kapuśniak z białej kapusty, chleb mieszany

              1, 9

1)

Pieczeń wieprzowa w sosie, ziemniaki, sałatka z czerwonej kapusty     

              1, 7                    

2)

Sznycel ‘górski’ w sosie, ziemniaki, sałatka  z czerwonej kapusty

               1, 3, 7

Kompot wieloowocowy

 

Środa

17.04.2024 r.

Alergeny:

Zupa kalafiorowa, chleb mieszany

1, 7, 9

1)

Spaghetti z żółtym serem, sałata

1, 3, 7

2)

Kiełbasa z cebulką, ziemniaki, marchew z chrzanem, sałata

1, 7

Kompot wieloowocowy, owoc

 

Czwartek

18.04.2024 r.

Alergeny:

Zupa ogórkowa, chleb mieszany

               1, 7, 9

1)

Filet drobiowy panierowany ryż lub ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej                    

1, 3, 7             

2)

Kotlet ‘pożarski’ ryż lub ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

1, 3, 7

3)

Pulpety w sosie potrawkowym, ryż lub ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

               1, 3, 7, 9

Kompot wieloowocowy

 

Piątek

19.04.2024 r.

Alergeny:

Zupa krupnik zabielany, chleb mieszany

               1, 7, 9

1)

Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty                         

               1, 3, 7

2)

Pierogi tradycyjne z cebulką, surówka  z kiszonej kapusty

               1, 3, 7

Kompot wieloowocowy

 

Smacznego!

Produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany) oraz produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty (produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne np. śmietana, ser, masło. (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje, makadamie i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne. ( produkty przygotowane na ich bazie
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Gorczyca i produkty pochodne np. musztarda (produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna np. w owocach suszonych) konserwant(E220)
  13. Łubin i produkty pochodne. (produkty przygotowane na ich bazie)

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, kwasek cytrynowy, vegeta bez glutaminianu sodu, sól o obniżonej zawartości sodu z magnezem i potasem, cynamon mielony, czosnek mielony, kminek

Zgodnie z informacjami producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

w Publicznym Liceum Ogólnokształcącym nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi
im. M. Konopnickiej w Opolu

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Skip to content